Er der noget så skønt og efterårsagtigt som æblegrød.
Der står desværre så mange glemte æbletræer i diverse haver og parker, så hvis din nabo har et skønt æbletræ, som ikke bliver udnyttet, så bank på døren og spørg om du ikke må hjælpe med at plukke dem. Det gør vi, selv om vi har to ok givende træer, men kan man få nok æbler? Der går jo en del til saft, grød og gufning og ikke mindst kager.
Æblegrød
Skræl æblerne og skær dem ud i tern, kommes op i en stor gryde og kom lidt vand ved start med 1 dl, men der skal evt tilsættes mere. Jeg holder meget af at komme en ½ vaniljestang ved, giver en dejlig smag. kom låg på og lad æblerne koge møre ved middel varme, tjek dem løbene, men rør først i dem efter 10 min, og kom evt mere vand ved. Når de er møre og nemme at mase ud med en gryde ske, røres de godt i gennem og der tilsættes sukker, og hvor meget der skal i det bestemmer du, start med en ½ dl og kom så mere i hvis æblerne er mere syrlige.
Jeg synes ikke at der er æbler der kun kan bruges til mad og nogle der kun kan spises, man der er bare forskel. Reglen er at meget syrlige æbler har lettere ved at koge ud og sødere æbler mere holder formen. Så hvis man ønsker en meget blød og udkogt æblegrød skal man vælge eks Belle de boskop og ikke et meget sødt og trist udenlandsk æble som pink laby.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar