lørdag den 9. februar 2013

Blinis - opskrift







































Blinis er en meget herlig spise, som altid gør stor lykke her i familien.

Fordej:
170 g hvedemel
150 g boghvedemel
  15 g gær
   ½ liter mælk

Bland hvedemel og boghvedemel sammen i en skål. Lun mælken til fingerlunt tilsæt gæren og opløs den i.
Kom mælke/gær blandingen ned til melet mens der røres kraftigt, når dejen er glat og fin dækkes skålen til (jeg plejer at bruge en stor tallerken). Stilles et lunt sted en times tid.

Dej:
    2 stk æggehvider
    2 stk æggeblommer
  1½ dl øl
et lille nip salt

Smør til stegning.

Pisk de to æggehvider stive.

Kom de to æggeblommer i fordejen sammen med øl og salt, bland godt rundt.
Vend forsigtigt æggehviderne i.
Man kan evt krydre med oregano, ramsløg eller hvad man nu lige har lyst til.

Man kan evt bruge en blinis pande (sådan en pande med små runde rum i), jeg plejer bare at bruge en alm pande og så sætte små klatter med god mellemrum på panden, men gør hvad du har lyst til, eller lige har ved hånden.

Denne portion, giver til hovedret til 4 - 6 stk eller forret til det dobbelte.







































 Fyld:
Vi har her syltede løg med ramsløg, smør ristede forårsløg med lidt timian og fløde, tundims med ramsløg og sennep, cremefraice med ramsløg, purløg og hvidløg, rødbede snisk med lakrids (nok ikke specielt russisk) agurk og røget laks, ja det var vist det.
Men altså kom det på du har lyst til, den helt klassiske med cremefraice, stenbiderrogn og rødløg er altid god. Det meste smager skønt på blinis (har dog ikke prøvet leverpostej...).



 


















En rigtig hygge ret, hvor hver enkel selv kan sammensætte lige den kombination man har lyst til.
Rigtig god fornøjelse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar