Det her er en kage der tager noget tid at lave, eller det er ikke fordi det tager lang tid at lave dejen, men dejen har bedst af at stå min. 4 dage, gerne en måned i køleskabet inden den skal bages og så stå yderligere en lille uges tid i køleskabet inden man begynder at spise af den. Det lyder måske noget omstændigt og ikke helt optimalt, men det er virkelig en hyggelig kage så hvis du har tid og en del honning til overs så skulle du tage og prøve.
Pain D épices - opskrift
Krydderier
½ tsk ægte kanel
1 tsk kanel (hvis man ikke lige har ægte kanel bruger man bare lidt mere af den almindelige)
1 tsk fint revet frisk ingefær
2 stk nelliker
1/4 tsk kommensfrø
1/4 tsk sort peberkorn
½ tsk korianderfrø
5 stk kardemommefrø hvor frøene er taget ud af skallen
Alle krydderier kommes i en kaffemølle og kværnes, eller stødes i morter til fint pulver. Hvis man nu ikke har alle krydderier, så fortvivl ikke, kom de krydderier du har i, de vigtigste er kanel og ingefær.
Dej
450 g honning
2½ dl lunt vand
50 g rørsukker
50 g muscovadosukker
150 g rugmel
250 g hvedemel
et lille nips salt
2 tsk bagepulver
½ dl mørk rom
1 tsk revet skal af en appelsin
Dej: Opløs honningen i det lune vand.
Sukker, muscovado, rugmel og hvedemel, salt, bagepulver og krydderier blandes.
Kom honning vandet, rom, appelsinskallen i og bland det grundigt.
Kommes i lufttæt beholder (med lidt plads til begejstring) og stil det i køleskabet 4 dage til en månede. Jo længere tid jo mere fyldig smag.
Når man føler trang, kommes dejen i form og dækkes med sølvpapir, kagen bages ved 175 grader i 50 - 60 min. Nå ja og så er det om at være lidt tålmodig, bør først spises efter 2 dage gerne mere, men smager også fint på bage dagen, men absolut meget bedre dagene efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar