En rigtig rar ting her i efteråret er en lille æblechutney, den er meget anvendelig på ting som lidt Indisk inspireret mad, en lille leverpostej, nå ja jeg bruger den som tilbehør til det meste, sammen med en harissa så kan man komme langt med lidt.
Æble chutney opskrift
2 spsk olivenolie
1 løg mellem hakket
1 hvidløg fint hakkede
2 stk laurbærblade
2 stk sort kardemomme mortet til fint pulver
2 stk allehånde ligeledes mortet til fint pulver
frisk kværnet sort peber
4 stk æbler også mellem hakket
1 cm fint revet frisk ingefær
1 dl vand
1½ spsk riseddike
75 g muskovadosukker
½ dl store mørke rosiner
lidt salt
Løget sauteres let i olien sammen med det fint hakkede hvidløg.
Kom laurbærblade og de knuste krydderier i og steg til løgene er klare.
Tilsæt æblerne, ingefær, vand, sukker og eddike.
Kog det hele sammen ca 20 min. Hvis det bliver lidt for tørt undervejs kommes lidt mere vand i, rør rundt undervejs.
Når chutneyen er kogt godt sammen (men ikke til smadder, man skal kunne se æble stykkerne) kommes rosinerne i og det hele koges sammen i et par min.
Kommes straks på skoldede glas.
Kan holde sig i køleskabet en lille uges tid, men hos os er den spist inden for et par dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar