I dag har vi fået flyttet æbler i haven, det er ren Sisyfos.
Æblerne vælter ned, både de gode og de ikke gode, de gode er dem med lidt orm og de ikke så gode er dem som er rådne. Så de brugbare transporteres ind i køkkenet til glæde og fornøjelse, så som saft og æblegrød og de splatne skrabes sammen og kommes i spande.
Nå men da vi både havde æbler og meget modne bananer, tænkte jeg, at de ville gøre sig godt sammen i en lille kage.
Du skal bruge
Opskrift på æblekage med banan og trut
6 stk grønne kardemomme
½ tsk korianderfrø
½ tsk fennikelfrø
½ tsk tørret ingefær
et drys friskkværnet peber
et lille drys salt
2 tsk kanel
1 groft revet æble
2 modne mosede bananer
3 stk æg
75 g muscovadosukker
125 g rørsukker
½ dl olivenolie
100 g smør
1 dl mælk
200 g mel
1 dl havregryn
2 tsk bagepulver
½ dl store rosiner
Kom kardemommefrøene ned i en morter og bank dem, tage frøene ud af skallen, kom resten af krydderierne i og stød det til fint pulver i morteren eller i en kaffekværn , stilles til side.
Mos bananerne og kom det groft revne æble op og bland med krydderierne.
Pisk æg og de to slags sukker meget meget godt, imens smeltes smørret over svag varme.
Kom olien og det smeltede smør i og pisk det sammen med mælken i ægge/sukkerblandigen.
Kom frugt/krydderi blandigen i, vend godt rundt.
Mel, havregryn og bagepulver blandes.
Kommes i dejen sammen med rosinerne og vend rundt sammen med rosinerne.
Kommes i form smurt med smør eller beklædt med bagepapir.
Bages ved 175 grader i 20 - 40 min alt efter formens størrelse (her fik jeg til en brødform og to små forme, de små fik 20 min og den store fik ca 35 min).
Bland flormelis med lidt vand og pynt evt med brombær.
Her pyntet af Lillen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar