Æble salat er en af mine favoritter for tiden.
Og da der også er herlig grønkål ude i haven, så er det jo en naturlig kombination.
Æble/grønkåls salat med grønkålspesto og estragon opskrift (hmm det blev en lidt lang titel)
Grønkålspesto
1 håndfuld grønkål
20 stk ristede mandler
2 bagte (eller 1 frisk) hvidløg
20 g pecorino eller parmesanost
½ dl olivenolie
3 spsk koldt vand
et nip rørsukker
lidt frisk kværnet peber
saften af en ½ citron
Det hele kommes i en minihakker (eller stavblendes) til en passende konsistens, jeg synes ikke at det skal blive for fint, man må gerne kunne se de forskellige ingredienser. Hvis den er for tør kom lidt mere olie og vand i, smag evt til med salt, men da osten er ret salt, synes jeg sjældent at det er nødvendigt.
Salaten
3 æbler skåret i tynde både
2 håndfuld grønkål fint hakket
ristede græskarkerner
en dusk fransk estragon fint hakket
½ fint revet skal af en citron
Kom æbler og grønkål i en skål sammen med 3 - 4 spsk af pestoen (eller så meget man lyster).
Bland det godt sammen.
Drys med græskarkerner, revet citronskal og estragon (estragonens dejlige krydrede smag af anis passer fantastisk godt sammen med æbler, synes jeg, men hvis du ikke er så vild med det, så kom persille eller koriander på).
Resten af pestoen, hvis der er mere, er skønt på en lille ostemad, som tilbehør til aftensmaden eller til at dyppe et godt stykke brød i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar