onsdag den 14. november 2012
Æbletærte med marzipan opskrift
Tærte er jo ikke sådan at kimse af.
Og kan man få det tit nok? Ikke hvis man spørger min familie.
Vi elsker alle slags tærter (næsten).
Tullen har altid haft en stor svaghed for spinat-, tomat-, porre med kyllingtærter.
og Lillen elsker bare al mad incl. tærter.
Og så er der selvfølgelig de søde af slagsen, uhmm
Min søde mand er en haj til at bage de lækreste smumsede pæretærter, dem har vi set alt for lidt til.
Så må jeg jo træde i karakter og bage en lille en, og da vi som sagt har ret mange æbler så blev det æbletærte.
Men tag det som et foreslag, fyldet/frugten kan varieres i det uendelige sky´s the limit.
Tærte dej
100 g smør
200 g hvedemel
3-4 spsk koldt vand (evt mere hvis dejen er for tør)
½ tsk eddike
Smuldre smørret i melet, samle dejen hurtig med vand/eddike blandingen.
Stilles evt på køl (men det er ikke så tit jeg lige har tid til det).
Rulles ud og lommes i smurt tærteform 28 cm i diameter, eller i små forme.
Forbages ved 175 grader i 20 min. tages ud og køles af.
Fyld
100 g marzipan groft revet (eller skåret i små tern, hvad man nu er til)
50 g smør
50 g hvedemel
50 g rørsukker
1 dl æblemos
Røres godt sammen.
Fordeles på den let afkølede bund.
Frugt top
3 stk ingridmarie æbler i tynde både
lidt sukker evt kanel til at drysse
små smørklatter jævnt fordelt ud over tærten
Kom æblebådene oven på, drys med sukker og kom smør klatterne på.
Bages i ovnen i ca 30-40 min ved 175 grader.
Tages ud og kan spises lun eller kold, gerne med creme fraiche, skyr, flødeskum, is, vaniljecreme...
Nå ja hvad man har lyst til eller lige har i skabet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar