torsdag den 9. august 2012

Bagte rødløg

En af vores yndlings bagte grønsager er løg, ja altså foruden kartofler, tomater, peberfrugter, squash, hvidløg, gulerødder, kålrabi, majroer, fennikel, palmekål med flere. 


Smager super dejligt, sødt, cremet, bare vældigt rart.















Meget enkelt, tag eks. antal løg, tag de aller yderste blade af, skær lidt af bunden så de kan stå. Skær en snut af toppen, på med lidt salt/peber og timian, jeg synes at en blandign af alm.- og citrontimian smager skønt. En klat smør, ind i en varm ovn ved 200 grader i 30-45 min alt efter størrelse og ovn. Spises ved at de yderste blade tages af, og så ellers spise det smeltende bløde løg, evt med mere smør og meget gerne flere krydderurter.






































Vi spiser dem til det meste, smager også godt dagen efter, og kan blendes og kommes i gryderetter og andet, men så langt når de kære små ikke her, Lillen har en stor forkærlighed for bagte løg, og guffer dem med meget stor velbehag i store mængder, nok noget af yndlingsmaden for hende for tiden, på højde med bagte hvidløg, kage og is.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar