Denne dip laver vi rigtig meget i familien, og om det er ærter, hestebønne, eller f.eks. græskar det er samme opskrift, og det smager lige godt, bare på forskellige måder, vel at mærke.
Det bliver altså lidt på slump, da det er den måde jeg laver mad på, så prøv dig frem hvilken kombination og mængde du kan lide de forskellige ting.
Ærtedip opskrift
250 g ærter (friske, eller frosne ærter der er dampede)
50 g picorini eller parmasan ost
30 g ristede mandler
20 g mandler
1 spsk citron saft
fint revet skal af en ½ citron
2-3 spsk olienolie (mere hvis man ønsker en mere flydende konsitens)
1 fed hvidløg (gerne bagt hvis man øsnker en mere blid smag)
1 spsk tørret ramsløg
lidt fint revet igenfær
nip salt og peber
plus en bitte snas sukker
Dippen kan spises til grønsagsstave, sammen med nachos, ristet ryndt skåret rygbrød (nok min yndling) eller bare som tilbehør til andre retter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar