søndag den 12. august 2012

Ærtedip

Nu er det ikke fordi vi har overdrevne mængder af ærter i haven, desværre. Men heldigvis kan man få dejlige danske ærter nu, og også udmærkede frosne af slagsen.






















Denne dip laver vi rigtig meget i familien, og om det er ærter, hestebønne, eller f.eks. græskar det er samme opskrift, og det smager lige godt, bare på forskellige måder, vel at mærke.

Det bliver altså lidt på slump, da det er den måde jeg laver mad på, så prøv dig frem hvilken kombination og mængde du kan lide de forskellige ting.























Ærtedip opskrift

250 g ærter (friske, eller frosne ærter der er dampede)
  50 g picorini eller parmasan ost
  30 g ristede mandler
  20 g mandler
    1 spsk citron saft
       fint revet skal af en ½ citron
 2-3 spsk olienolie (mere hvis man ønsker en mere flydende konsitens)
    1 fed hvidløg (gerne bagt hvis man øsnker en mere blid smag)
    1 spsk tørret ramsløg
    lidt fint revet igenfær
    nip salt og peber
    plus en bitte snas sukker







Dippen kan spises til grønsagsstave, sammen med nachos, ristet ryndt skåret rygbrød (nok min yndling) eller bare som tilbehør til andre retter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar