En af de ting som gror meget og lidt voldsomt i vores have er fennikel planterne.
Vi holder meget af at guffe denne grønsag, nu er planterne gået i blomst, men ingen grund til panik. Det forhindre os ikke i at spise dem rub og stub. Desuden må de gerne blomstre, så har vi mange dejlige frø til næste års planter, og til at krydder vores mad med, fennikelfrø er et meget brugt krydderi her i huset .
Og hvorfor kun spise det nederste af bladene? Nå man kan spise det hele. Stænglerne er yderst velsmagende, de skal bare lige skrælles så det yderste og trævlede lag kommer af, så smager de skønt, sprødt og dejligt af mild anis.
Toppen/ bladene koges og kan hakkes og vendes med en skøn olie eddike dressing dejlige sammen med nye kartofler og bagte tomater.
Her er den kogte top, hakket og vendt med sesamolie, soya, lidt honning, fint revet ingefær og et lille drys havsalt. Som sagt så er det kun fantasien der sætter grænsen, og selvfølgelig en god appetit er heller ikke af vejen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar