Skal holde jule tam tam for vores gode venner, og så skal der jo serveres æbleskiver, igen i rå mængder.
Har prøvet en del opskrifter af, og er kommet frem til denne som jeg synes holder hver gang.
Æbleskive opskrift nu med æbler
300 g hvedemel
3 stk æg (delt i æggehvide og æggeblomme)
skal af ½ citron fint revet
1 tsk natron
2 tsk sukker
½ tsk kanel
et nips salt
½ æble groft revet
½ stang vanilje hvor kernerne er taget ud
4 dl kærnemælk eller sødmælk (hvis man bruger sødmælk holder de lidt bedre på formen, men jeg kan nu godt lide at bruge kærnemælk)
ca 50-100 g smør til bagningen (smelt smørret ved svag varme, undgå at bruge bundfaldet)
Bland mel, sukker, natron, kanel, salt og vanilje.
Kom ca 3 dl af mælken i og rør vildt og vanvittigt, til der ingen klumper er.
Tilsæt æggeblommerne, æble og citronskallen, rør grundigt.
Kom resten af mælken i så du har en meget tyk og dejlig dej, måske du ikke skal komme alt mælken i og måske du skal kommer mere i, dejen må ikke være for tynd, men igen heller ikke for tyk.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Når æbleskivepanden er varm kommes ca 1 tsk smeltet smør i hvert hul, og kom derefter dej i til det står ca ½ cm fra kanten.
Steg dem gyldne ved jævn varme, vend dem rundt, og steg dem på den anden side, kom evt mere smør ved, hvis man ønsker dem endnu mere sprøde og fedtede.
Kommes i ovnen ved 100 grader efterhånden som de bliver færdige og holdes varme til de skal spises.
Virkelige en herlig julespise.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar