onsdag den 26. december 2012
Chai opskrift
Hele december (og november med) har vi gået og søbet i min mands dejlige chai.
Det er super enkelt at lave selv, og så smager det bare så dejligt, sødmen kan man selv justere (synes at de chaiér man får de fleste steder er alt for søde). Meget vigtigt at du bruger hele krydderier, ellers bliver det noget lidt plumret og ikke helt så intens smagende udgave. Nå ja og har du ikke alle krydderier så fortvivl ikke, de vigtigste er kanel, ingefær, nelliker og vanilje (dem kan man få i de fleste supermarkeder).
Chai opskrift
2 stk hel kanel, gerne en cassia (alm jule kanel, grov bark) og en Sri Lanka (ægte, finere i strukturen)
4 hele nelliker
2 cm frisk ingefær, eller et stykke tørret
½ stang vanilje, flækket
½ muskat
½ spsk hel sort peberkorn
1 spsk hele grønne kardemommer
2 stk stjerneanis
½ spsk hakket lakridsrod
1 spsk hele korianderfrø
½ spsk hele fennikelfrø
1 spsk hel allehånde
1 liter vand
Kom alle krydderier i en gryde sammen med vandet. Koges stille og roligt i ca 25 min.
Nu har du en skøn ekstrakt.
Hvis du ikke skal bruge den med det samme, kommes den hele på glas og stilles i køleskabet.
Men vil du deri mod nyde lidt af den med det samme
2 dl mælk
½ dl chai ekstrakt
Sukker (jeg plejer at bruge ca 1 tsk per kop)
Ceylon te
Varm mælken langsomt op til lige under kogepunktet sammen med chai ekstrakten og sukker efter smag. jeg fortrækker muscovado sukker, andre kan bedre lide rørsukker eller honning, prøv dig frem hvad der passer dig bedst.
Lav en stærk Ceylon te (skal ca trække i 4-5 min.)
Sigt den varme mælke/chai ekstrakt blandingen op i et stort glas og top op med teen.
Velbekomme og meget god sammen med pebernødder.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar