fredag den 21. december 2012

Pebernødder - opskrift




Du skal have min pebernødde opskrift som jeg har fra min gode veninde. I hendes familie har de haft tradition for at bage kagerne i rå mængder til jul. Men da jeg har lavet opskriften en del om er jeg ikke sikker på at hendes mor og far vil vedkende sig den mere. Vi bager den altså hele året, da de er meget rare at have i kagedåsen, skønne krydret og meget sprøde.

Pebernødde opskrift

450 g hvedemel
200 g rørsukker
  50 g muscovado
    2 spsk kakaopulver
    3 tsk støt kanel
    2 tsk støt kardemomme
    1 tsk støt tørret ingefær
    1 tsk frisk kværnet peber
    1 tsk hjortetaksalt
150 g smør
    2 stk æg

Mel, sukker, kakao, krydderier og hjortetaksalt blandes.
Sumdre smørret i.
Kom æggene i, fordel dem i blandingen uden at ælte.
Nu kommer det til tider ret trælse, det kan være en meget svær dej at få samlet (nogle gange går det let og andre gange er det meget besværligt).
Men det er FORBUDT at komme mere æg eller andet væske i, da de så ikke bliver så sprøde.
Hvis dejen driller, starter man med at tage en lille smule af dejen og ælte/trykke den sammen i hånden, og når den er samlet (det kan lade sig gøre, men kan tage noget tid) tager man en ny del dej og så er det bare at fortsætte til hele dejen er samlet.
Ælt det hele sammen.
Tag nu en lille del og tril til en pølse ca 1 cm bred og skær pebernødderne ud i ca 1 cm længde.


















Lægges på bageplade med mellemrum. Der bliver nok ca 3 plader.
Bages ved 175 grader i ca 8 - 12 min.






































God fornøjelse og velbekomme, virkelige gode til alle varme drikke, og godt at have i lommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar