onsdag den 5. december 2012
Vaniljekranse opskrift
Hjemme fra vejen boede der en rar gammel kone som lavede verdens absolutte bedste vaniljekranse, dem har jeg drømt om i mange år, og har nu endelig fået fingre i den autentiske opskrift. Tilføjer lige lidt ægte vanilje, bruger smør i stedet for margarine og kommer også lidt mandler i, men ellers er de meget som udgangspunktet...
Vaniljekranse opskrift
150 g hvedemel
175 g smør
150 g rørsukker
½ stang vanilje (kornene skrabet ud)
½ tsk potaske
et lille knips salt
50 g smuttede mandler fint kværnet
1 stk æg
Mel, vaniljekorn, sukker, salt og potaske blandes.
Smuldre smørret i.
Kom æg i og ælt dejen sammen til en sammenhængende dej (ikke for længe).
Nu står der jo altid at dejen skal ligge og hvile, men det havde vi så ikke lige tålmodighed til.
Alfa og omega er at kagerne laves i den specielle stjerneform, så den bliver så sprød som mulig (utakkede kager smager bare ikke på samme måde som de takkede).
Dette kan gøre ved hjælp af en kødhakker med kageplade, enten en manuel, eller en som sidder på en røremaskine ect.
Jeg har en mere enkel maskine, men den er yderst billig i strøm, og meget underholdende (nå ja man bliver noget træt i hænder og arme, men god billig fitness træning...ønsker mig en mere mekanisk en til jul).
Dejen deles efter at den er trykket ud af stjerne trutten i ca 6 cm lange stykker og sættes sammen til cirkler, eller hvad man nu lige føler for.
Bages i 175 grader i ca 7 - 12 min, de skal være let gyldne men absolut ikke meget brune.
Kommes i en lufttæt beholder/dåse.
Kan smilt holde sig 2 3 uger, men jeg tvivler på at det når så vidt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar