mandag den 21. januar 2013
Græskarsuppe - opskrift
Dette er en vinter klassiker her i familien, og det gode ved denne supper, er at man kan komme lige de grønsager man har ved hånden i, og det smager stort set skønt det hele.
Men altså de helt basale (her tænker jeg på gulerødder, løg og hvidløg) går man aldrig fejl af, og dem har de fleste af os også liggende i køleskabet alligevel.
Bagt græskarsuppe - opskriften
½ vasket og udkernet græskar, her har jeg brugt et butternut, men det kunne lige så godt være hokido
2 stk løg
2 stængler bladselleri
2 gulerødder
1 pastinak
5 fed hvidløg
evt lidt hvidkål, knoldselleri eller persillerod hvis man skulle ligge inde med det.
olivenolie
salt/peber
evt fennikelfrø og spidskommenfrø
En klat smør og et par spsk olie
1 stk æble i terne
2 spsk grama masala eller karry
1 dåse kokosmælk
1 - 2 spsk tahin
1 liter vand
1 tsk rørsukker
salt/ peber
1 spsk citronsaft evt mere
Nå ja men det lyder måske lidt overdrevet og noget trættende med alle de ting, men altså det er en super nem suppe, og som sagt, har man ikke det hele kommer man bare det i man har (ok, det kræver dog som minimum græskar og løg, jo flere grønsager jo mere rund smag, og bladselleri/ knoldselleri er meget skønne i, og gør hele suppen meget bedre).
Start med at gør alle grønsagerne i stand, vask og trim.
Kom de hele grønsager og hele fed hvidløg med skal på bageplade stænk med olien, drys med let hånd salt, peber og evt krydderier.
Bages i ovnen v. 200 grader i 35 min.
Køles lidt, så man kan røre ved dem, skær dem alle i 1 cm skiver.
Kom smør og olie i en gryde ved jævn varme, kom krydderier i og lad det summe et par min.
Æblestykkerne kommes i vendes rundt, tilsæt nu de bagte grønsager og tahin.Steges i 5 min.
Hvorefter kokosmælk, sukker og vand tilsættes, lad suppen koge i 10 min ved jævn varme.
Kom suppen op i en blender og blend til den ønskede konsistens, kom den tilbage i gryden og varm igennem plus smag til med salt/peber evt mere sukker eller citronsaft.
Serves med brød til og evt dukkah til topping sammen med frisk hakket koriander.
Her er den toppet med fint revet æble.
Velbekomme.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar