Endelig blomstre lindetræerne, har med længsel ventet på dem.
Ikke nok med at de fine træer utrolig kønne at se på, men man kan lave den dejligste the af både de friske og de tørrede blomster.
Jeg har fundet disse i en park, når man først har fået øje på dem er de ret mange steder rundt om i byen og på landet.
De er lette at kende på de hjerteformede blade og at der på blomsterklaserne sidder lysegrønne vinger, dem skal man lade sidde på når man bruger blomsterne til the eller i snapsen.
Blomsterne smager fint og parfumeret af nektar.
Lindeblomst likør
Hæld 1 dl honning, 2½ dl vodka og 15 blomsterklaser i glas.
Skal stå en uge.
Vend glaset rundt et par gange om dagen, så honningen bliver opløst.
Filtre, og lige som snapsen bliver likøren kun bedre af at stå, selvføgelig kan man komme mere sukker i hvis man ønsker den sødere, eller erstatte sukker med honning, også en herlig ting.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar