Kagen består af en rørt dej med rababersnask over på.
Rababerkage opskrift ala My
Rababersnask
250 g rababer
100 g rørsukker
1 stang vanilje
Skyl skær rababerne i ca ½ cm stykker.
Kom alt op i et fad bland godt (vaniljen skrabes ud, men alt korn og stang kommes med).
Bag i ovnen 20 min ved 175 grader (rør rundt efter 10 min). Fisk vaniljestangen op.
Kage dej
200 g rørsukker
200 g smør
150 g marcipan (groft revet)
3 stk æg
50 g mandler (blendet)
50 g ristede mandler (blendet)
120 g hvedemel
lidt ekstra mandler til toppen
Sukker og smør røres sammen.
Kom æggene i et efter et, rør godt i mellem.
Kom de blendede mandler og de 100 g af marcipanen i, rør.
Til sidst kommes melet i, vendes rundt, til det er en jævn masse.
Kom rababersnasken over jævnt fordelt.
Drys de sidste 50 g marcipan og en god håndfuld mandler over.
Bages ved 175 grader i ca. 40-55 min måske mere alt efter ovn.
Pyntes med flormelis og skovjordbær, eller hvad man nu har lydt til.
Gør sig godt med en god fed øko creme fraiche (havde dog glemt den hjemme, tyspisk mig).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar