Min lille citrongeranie står og ser så fin ud, og bladene dufter så dejligt af citron når man gnider på dem.
Man kan bruge de skønne blade til at give et fint lille pift i mad og desserter, og i denne rosensirup indgår den i rosensmagen på en sart og delikat måde.
Hybenrose sirup med duftgeranie
2 dl vand
200 g rørsukker
10 stk geranie blade
5 stk hybenrosen knopper
Kom sukker vand og geraieblade op i en lille gryde.
Smelt sukkeret og kog ind til den ønskede tykkelse, ca 15 min.
Kom rosenknopperne i og lad siruppen afkøle.
Fisk blade og blomster op.
Man kan komme flere blade i, hvis man ønsker en kraftigere smag. Jeg har brugt citrongeranie, man man kan selvføgelig også bruge rosen- kanel- appelsin eller en hvilken anden slags duftgeranie man ønsker. Man kan også udelade hybenrosenknopperne. Helt op til dig, og dine smagsløg.
Siruppen kan bruges til at dryppe over yoghurten, kagen, theen, et lille dryp i maden og er virkelig skøn som en kold drik.
Saft
ca 1/4 sirup
ca 3/4 vand
Massere af isterninger
Virkelig lækkert og meget læskende, hvis man synes den er blevet lidt for sød, kan man komme lidt citronsaft i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar