Min version af Madeleines er nok ikke helt efter bogen, men som sagt så synes jeg at man altid kan komme æbler og mandler i det søde såvel som det salte køkken.
Madeleines med æble og marcipan
175 g smør
100 g marcipan
120 g rørsukker
1 stang vanilje, kornene skrabet ud og most ud i lidt af sukkeret (tak Blomsterberg)
100 g let ristede mandler, fnt malede.
3 stk æg
2 stk æggeblommer
120 g hvedemel
1 knips salt
1 medium størrelse æble (og ikke et kedeligt granny smith eller pink lady, men et æble
med karakter, og velbalanceret syre og sødme, gerne dansk)
Smelt smørret.
Ælt marcipan og sukker sammen.
Kom marcipan i en skål og til sæt de hele æg og æggeblommerne i og rør godt.
Kom det hjemmelavede vaniljesukker, salt, hvede- og mandelmelet i og rør rundt.
Til sidst tilsættes det fint revne æble og det vendes rundt.
Madeleines formene pensles med lidt smeltet smør.
Kom dejen op i ca 2/3 fyldt op.
Bages ved 175 grader.
De små ca 12-16 min.
De store ca 20-25 min.
Virkelig skønne og lette, indrømmet at formen er halvdelen af glæden, hvem bliver ikke bare i godt humør af at se et fad med muslingeformet kager? men selvfølgelig kan kagen bages i andre former, og hvis du ikke har de autentiske forme, så bag dem i en alm. muffinform, så skulle man nok lige pynte med lidt flormelis og evt. lidt mandel snutter.
Men en er aldrig nok...
Kom 4 blomster klaser i en kop hæld kogende vand over.
Lad trække i ca 5-10 min. fisk blomsterne op og nyd theen, man kan også komme en lille tsk honning i, smager også skønt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar