Chokolade småkager
275 g hvedemel
100 g rørsukker
50 g mørk muscovado sukker
1 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
175 g smør
50 g mørk chokolade 70 pocent
1 stk æg
Pensling: æggehvide, eller mælk.
Pynt: hakkede mandler (nok ca. 50 g) og perlesukker (alm. sukker går snilt an).
Hak chokoladen fint.
Smelt 50 g af smørret, tag gryden af varmen og kom chokoladen i, rør rundt til den er smeltet.
Mel, de to slags sukker, kakao og bagepulver blandes.
Smuldre smørret i melbladingen. Lav en fordybning i.
Kom smør/choko blandingen i sammen med ægget og ælt dejen sammen til den er glat og ensartet.
Del dejen i 4 sykker og rul dem ud til lange pølser.
Læg dejpølserne på bageplade med bagepapir, tryk dem en anelse flade.
Bages ved 175 grader i 12 - 20 min.
Tages ud, køles 5 min, herefter skæres kagerne ud på skrå ca.1 cm bredde. lægges på en rist til afkøling.
Jeg laver altid dobbelt op, da de meget hurtig får ben at gå på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar