Her er ugens aftensmad
Mandag rødkålssalat med mandler, rosiner og ramsløgsdressing plus alt godt fra haven tærte, altså: mælkebøtter, skvaderkål, løgkarse, ramsløg, porre og merian.
Tirsdag ristede kyllingepølser, tomat, agurk, gulerødder, stegte ris med æg og ærter,
salat: sorte linser, gulerødder, ristede solsikkekerner og fennikelfrø, toppet med ramsløg, persille, purløg og løgkarse. Og det uundværlige harissa.
Onsdag Bagte løg, små pølsesnutter fra tirsdag, bagte portobellosvampe med friske krydderurter og en lille klat smør og en snas ost, kartoffelfladbrød, bulgur salat med havens ukrudt, sortebønner med gedefeta og ramsløg drysset med ristede solsikkekerner.
Torsdag stegte rødspætter, brasede kartofler, rerunner bagte løg, glaskål i skiver, citron og råkostsalat af rødbeder/æble/gulerod med store mørkerosiner. Bulgur salat med de sidste bagte svampe fra i går.
Fredag dampede muslinger med friske krydderurter: rosmarin, salvie, estragon, citrontimian tonse meget persille hvidløg og et skvat fløde, mini porre fra sidste år dampede og stegt i smør med lidt citron og persille.
Det var ugens mad, prøver at bruge rup og stub af vores levninger, og heldigvis har jeg tre unger der spiser det meste med stor velbehag, meget dejligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar