Og en ting er at jeg er vild med bøger, en anden er at min bedre halvdel, og mine unger også er blevet bidt af en gal bog...
Men er der noget bedre end at tage et par eller 10 bøger ned fra reolen og bare lade sig inspirere?
Her kommer et lille udvalg af mine yndlings kogebøger, og ja der er mange mange flere, og endnu flere som står på ønskesedlen.
Denne bog var grunden til at jeg for alvor blev kogebogs samler, der er skønne billeder, dejlige opskrifter på klassiske retter, men med et tvist.
Good old Jamie, måske er han popsmart og spytter bøger og tv programmer ud, men jeg holder nu af hans retter, meget gode at tage udgangspunkt i, må indrømme at jeg efterhånden har en del af hans omfattende bogudgivelser.
Så er har vi vores egen danske tvkok. Han er også meget hurtig, men virker som en god dreng, og dejlige opskrifter, hans Grundkøkken skrevet sammen med Mikkel Maarbjerg er rigtig god (også samlet et par andre af hans bøger).
Camilla Plum, det er ikke her man skal søge, hvis det er pysse nysse retter man ønsker at lave. Retterne holder og så ved hun, hvad hun snakker om (hmm har vist også et pænt udvalg af hendes bøger).
Almanak er en fin lille bog, der er retter til hver en dag i året, og info om årstidens råvare både hvad der kan købes og samles, meget rart. Desuden er Claus Meyers bagebog også rar.
Denne bog går mere i dybden end Almanak med hensyn til ting man kan samle i naturen, hvad de kan bruges til, men det allerbedste er at der er fine billeder og beskrivelser af hvor og hvornår man kan finde dem og hvordan de ser ud.
Skye Gyngell formår at beskrive og ikke mindst inspirere til brug af årstidens råvare på en rafineret og enkel måde.
Kille, min helt, så inspirerende og spændende og super entusiastisk, uhmm, prøv det prøv det. (har nok også raget et par af hendes bøger til mig).
Street food og en anden af Tom Kime: Asiatiske spicialiteter er rigtig dejlige små bøger, til små lækre retter, som jeg er en stor tilhænger af, så mange små retter som mulig hver dag, selvføgelig kan det ikke altid lade sig gøre.
Og her er bogen når man ikke kan finde det andre steder, eks. kogning af tunge, forskellen på tvækulsurtnatron og hjortetaksalt eller en opskrift på sukkerbrødsdej/lagkage bunde. En god klassisk kogebog, så kan man jo bare selv improvisere.
Men jeg er ikke så god til at følge en opskrift slavisk, måske har jeg ikke lige den ene ting der skal bruges, eller måske har jeg ikke så meget lyst til at bruge den, og man har vel sine egne underlige smagskombinationer som man synes bare ville klæde retten ret meget. Nå ja det går tit godt (og andre gange, ikke) min familie har stadigvæk tiks når jeg foreslår brødkage, men faktisk synes jeg selv, at jeg er kommet frem til en fin kombination af brød og kage nu, 700g brød i en kage kan dog ikke anbefales.
Blot et lille udvalg, af mine kogebøger som mest bliver brugt til inspiration, måske de kan inspirere dig?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar