lørdag den 12. maj 2012

Spiselig ukrudt

Havens spisekammer

Her er nogle af mine foretrukne spiselige ukrudtsplanter.





Løgkarse er en fin plante med en diskret smag af løg/purløg med en svag undertone af hvidløg slet ikke så kraftig som ramsløg. Man kan både spise blade og blomsterne. De vokser gerne ved eller i hække. Er skøn i salater og dressinger, den er super fin nu, men har ikke så lang en sæson, så nyd den nu og de næste par uger, og så kan man bare glæde sig til at den kommer næste år. Spis ikke dem alle og heller ikke alle blomsterne for så kommer der ingen til næste år. 




Fuglegræs eller det lident flatterende navn hønsetam, jeg holder mig til det første. Er en lille spiselig plante der vokser langs jorden, man kan finde den forår og sommer, er god i salater, har en lidt grøn og græsagtigsmag men er fin i små mængder. Kendetegn: hvis man forsigtig hiver det yderste af planten af, er der ligesom en snor inde i stænglen.





Skvaderkål er at finde over alt i haver, baggårde, parker, altså hvor der bare er en lille smule jord. Skvaderkål har en lidt speciel smag, som man lige skal vende sig til. Jeg holder meget af denne forårs bebuder, jeg bruger den i stort set alt. I salater, dog kun de små fine skud og i meget moderate mængder. De større blade blanchere jeg før brug, og bruger dem hvor man ellers ville have brugt spinat. Yndlings retten er blancheret og stegt med løg, hvidløg og soya evt toppet med feta og bagte tomater.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar