Meget dejligt at være tilbage i min lille have igen, og der er hele tiden nye ting jeg opdager.
På dagens morgenrunde i haven faldt jeg havesyre lige under blåbærbusken mellem skovjordbærene, det var en skøn overraskelse.
Som du måske kan se, så er stænglen rød og blandene sidder sammen tre og tre, og kan godt ved første øjekast ligne en kløver. Men havesyren har et lille hak ind midt i hvert blad, ligner et lille hjerte. Desuden klapper bladene sammen om aftenen, og folder sig ud igen næste morgen.
Her er havesyre til venstre og alm. hvidkløver til højre. Skulle man tage fejl, sker der ikke noget ved det, man kan også godt spise kløver, men den har ikke den fine sarte smag af syre, som jeg finder meget behaglig. Jeg bruger den meget i salater, Dog bliver syre smagen nemt overdøvet af kraftige smagende ingredienser.
Hvidmelet gåsefod, har stået og tronet i mine højbede, og selv om det ikke lige var meningen at det skulle stå midt mellem fennikel og palmekål, så har jeg ladet dem stå til de fik en stærrelse på ca. 5 cm. I aften skal i bruges i en lille omelet. Man kan bruge gåsefod hvor man ellers ville bruge spinat, smager også lidt af det samme.
Her kommer brownie opskriften, som jeg ikke lige fik lagt ind i går, super enkel, men svært vanedannede. Den bliver kun bedre af at blive frosset, og det er jo altid skønt at have den slag i fryseren (den slags opholder sig dog ikke længe i min).
Super Brownie
Tænd ovnen på 175 grader
Beklæd en lille bradepande ca 25cm x 30 cm med bagepapir
250 g smør
200 g hakket chokolade dejlig øko 70 procent
300 g rør sukker
4 stk æg
90 g hvedemel
2 spsk kakaopulver gerne valhrona ren kakaopulver
Smørret kommes i lille gryde og smeltes ved svag varme.
Imens piskes æggene med sukker, hvidt og skummende.
Når smørret er smeltet og afkølet lidt kommes den hakkede chokolade i, rør rundt til smør og chokoladen er en jævn masse.
Kommes op i æggemassen under omrøring
Hvedemel og kakaopulver blandes og sigtes i.
Røres til en homogen dej, kommes i bradepanden og bages 25 - 35 min. eller til der ikke sidder noget fast på gaflen eller hvad man ellers bruger til at stikke ned i kagen.
Selvføgelig kan man komme nødder, eks mandler, valnødder, hasselnødder i eller hvid chokolade i, man kan drysse med lakridspulver, eller hvad du ellers har lyst til. Jeg har pyntet den med flormelis og frysetørret hindbær.
Smagen er intens og meget dejlig chokolade tæt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar