Karameller med lakrids og salt
Karameller med salt
Jeg har en svaghed for lakrids, så hvorfor ikke kombinere sprød karamel med dette skønne krydderi og så lidt lækkert flagesalt.
Meget enkelt, man skal bare bruge sukkertermometer, glykose og tålmodighed, nå ja lidt mere er nødvendligt:
Opskrift på saltkarameller med lakrids.
2½ dl fløde
200 g sukker
100 g glykose (kan købes i eks. super brugsen og Irma)
Desuden ca. 1-2 tsk. rå lakridspulver (igen Bülow´s lakrids, den holder!)
½ tsk dejligt flagesalt
Inden man begynder med kogningen, kommes bagepapir i en lille brødform, smør med smagsneutralt olie, meget tyndt lag.
Kom fløde, sukker og glykose i en tykbundet gryde og varm op ved jævn varme, og så skal der ellers bare røres jævnt, de første 10 min sker der ikke så meget, bare røre.
Men efterhånden samler massen sig og bobler rimeligt meget. Tålmodighed og røre.
Når sukkertermomeret viser 122 grader,er massen fin, og hvis man stopper her får man bløde karameller, men hvis man som mig gerne vil have lidt hårdere så fortsætter man bare kogningen til 124 grader, dette tager alt i alt ca 25 - 30 min.
Tages af varmen rør lakridspulveret i. Hældes op i lille form. Drys med flagesalt og gerne lidt mere lakrids.
Lad massen stå min 3-4 timer, kan være svært.
Herefter skæres karamellerne ud. Kan pakkes i cellofan, jeg plejer nu bare at pakke dem ind i det bagepapir de har ligget i og så i en lufttæt beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar