torsdag den 31. maj 2012

Hybenroser


Hybenroser, dufter så intenst og næsten magisk, og så smager de tilmed skønt.
Der er ikke så mange der er sprunget ud her omkring os, så jeg plukkede kun lidt. Desuden skal man ikke plukke alle blomsterne, for så kommer der ingen hyben (har mange planer med de dejlige frugter bl.a. til skøn mamelade og dejlige tærter).

Anvendelses mulighederne er mange, duft poser, gele, ingrediens i skønne krydder blandinger, og f.eks som kryddersukker.




Meget enkelt og meget lækkert. Kom sukker og rosenblade op i minihakker/blender, blend til den ønskede findeling, her er omkring 1 dl sukker og kronbladene af to hybenroser, man kan selvføgelig også bruge haveroser, bare de dufter dejligt og ikke er blevet sprøjtet. Man kan altid justere, hvis det ikke er blevet rødt nok, kommes flere kronblade i, og hvis det er for rødt så kom mere sukker i (og selvføgelig kan andre farver roser end røde bruges).

Ups glemte lige at tilføje at sukkeret skal ligge på en tallerken og tørre inden det kommer i lufttæt beholder (hvor lang tid det tager kommer an på hvor mange rosenblade der er i, tager nok 3-4 dages tid). Det skal bruges inden for et par måneder, midster dog smag og farve efterhånden.

Og hvad skal man så stille op med dette produkt? Jeg synes det er henrivende som topping på cupcakes (først lag galsur så et drys rosensukker, måske et frisk rosenblad) som pynt på alle slags kage, det kan kommes i the, oven på morgenmad eller som krydderi i maden, .





Det er ihvertfald meget dekorativt, og dufter virkelig fantastisk, hvis man er til roser vel at mærke, jeg er selv ret pjattet med den.




Selvføgelig kan man også bare nyde blomsterne og bruge dem til pynt og til at lege med, disse fire blev straks annekteret af Lillen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar