Har man ikke altid en lille slat havregrød tilbage når man har spist havregrød, vi har ihvertfald. Og det er jo synd og skam at smide det ud, al den gode grød. Tit bliver det brugt i brøddejen, men nogle gange har man mere brug for et lille sødt skud.
Banan havregrøds muffin med massere af kys og knus
2 stk æg
25 g moscovado (det er bare for at give smag og farve)
2 spsk honning
½ dl oliven olie
½ dl kærnemælk, eller rismælk
100 g hvedemel, eller mandelmel (her hæver dejen ikke helt så meget)
2 tsk bagepulver
1 spsk stødt kanel
et lille nips salt
150-200 g kold havregrød
1 dl jumbo rosiner, eller alm. rosiner, tørrede kirsebær og også rare i.
2-3 stk mossede bananer, gerne meget modne.
Pisk æg, moscovado og honning sammen til en luftig masse.
Tilsæt olie og kærnemælken.
Bland mel, bagepulver, salt og kanel.
Kommes i dejen og røres godt rundt.
Den kolde havregrød røres blød og kommes i dejen, rør til det er en homogen masse.
Rosinerne dumpes i.
Til slut tilsættes banaerne, vendes rundt.
Hældes i muffins forme ca. 16 stk.
Bages ved 175 grader i ca 25- 30 min.
Køles og spises med det samme, holder sig også snilt i køleskab 2-3 dage, fine til madpakken, eller til lækker sulten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar